Business Hi-Tech

Samsung şi BlackBerry, un parteneriat pentru securizarea platformei Android

Samsung şi BlackBerry, un parteneriat pentru securizarea...

Autor: Dorian Prodan

14.11.2014, 13:22 350

 Acum trei luni, BlackBerry a anunţat că şi-a modificat structura internă şi că a comasat cele mai importante tehnologii, soluţii şi brevete în cadrul nou createi divizii Technology Solutions. Această schimbare de direcţie, care a fost văzută ca o etapă din pregătirea pentru un viitor fără telefoane mobile, trebuie susţinută însă de contracte importante, iar BlackBerry tocmai a anunţat că şi-a găsit un partener valoros: Samsung.

Tot în această vară, un zvon lansat de Forbes a susţinut că platforma enterprise Samsung KNOX nu o duce prea bine şi că integrarea anumitor componente ale acesteia în Android L arată că sud-coreenii ar vrea să-i lase pe cei de la Google se preia ştafeta securizării acestei platforme. Samsung a negat acest zvon şi, indiferent dacă KNOX se află cu adevărat într-un impas sau nu, cel mai mare producător de terminale mobile nu renunţă la ideea utilizării unei platforme software securizate atractive pentru mediu business.

În urma acordului semnat între BlackBerry şi Samsung, prima companie va implementa serviciile sale BlackBerry Enterprise Services 12 (BES) şi pe terminalele care sunt securizate cu ajutorul platformei KNOX.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO