Business Hi-Tech

Samsung România intră în clubul miliardarilor în euro după ce businessul a crescut cu 8% în 2018. Pe piaţa din România sunt doar circa 25 de companii care au o cifră de afaceri de cel puţin 1 miliard de euro (4,6 miliarde de lei)

Samsung România intră în clubul miliardarilor în euro...

Autor: Cristina Roşca

21.05.2019, 07:00 1095

Gigantul sud-coreean Samsung a obţinut anul trecut afaceri de circa 4,6 mld. lei (1 mld. euro) pe piaţa din România după o creştere de circa 8% compa­rativ cu 2017.

Oficialii companiei pun evoluţia bună a businessului pe seama „creşterii pieţei în ansamblul său şi a segmentelor premium în particular pe pieţele pe care Samsung activează, respectiv IM (IT & mobile communications) şi CE (consumer electro­nics)“. Subsidiara locală a grupului, liderul global al industriei de smartphone-uri, este astfel cel mai nou membru în clubul miliardarilor în euro de pe piaţa locală.

Economia românească a avut în 2017, ultimul an pentru care există date publice complete disponibile, 23 de companii cu afaceri de cel puţin un miliard de euro sau peste, acesta fiind cel mai ridicat nivel atins vreodată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO