Business Hi-Tech

Samsung: previziuni pesimiste, rezultate pozitive

01.03.2005, 00:00 19

Cel mai mare producator sud-coreean de electronice si echipament IT&C, Samsung Electronics, a anuntat ca previziunile analistilor privind segmentele cheie ale afacerii companiei sunt mai degraba pesimiste pentru 2005, dar ca va incerca sa obtina incasari si profit peste asteptari.


Samsung a reiterat targetul pentru anul in curs privind incasarile - 44,6 miliarde de euro, chiar daca estimarile analistilor prevad un maximum de 43,7 miliarde de euro. Compania a asigurat ca profitul net se va cifra in jurul a 8 miliarde de dolari, fata de 6,4 mld. euro cat anticipau analistii.


Oficialii companiei sud-coreene spun ca temerile privind anul in curs sunt alimentate de problemele generale din economia mondiala - incetinirea ritmului de crestere si consumul relativ redus fata de alti ani. "Exista factori de risc si din aceasta cauza previziunile pentru segmentele cheie ale activitatii companiei nu sunt tocmai bune", a declarat Yun Jong-yong, vicepresedintele companiei, la o intalnire cu actionarii.


Samsung a anuntat de asemenea ca spera in evolutii pozitive pe piata telefoanelor mobile si a ecranelor plate de mari dimensiuni cu cristale lichide (LCD).



Astfel, oficialii producatorului sud-coreean, care a reusit anul trecut sa urce pe pozitia a doua in topul vanzatorilor de celulare la nivel mondial, spun ca la inceputul acestui an au crescut marginile de profit la telefoanele mobile middle si high-end. De asemenea, Samsung se asteapta la o redresare a preturilor pe piata LCD, unde este numarul unu mondial, concurand cu LG Philips. Piata mondiala de LCD a fost afectata de reducerea masiva de preturi, care a dus la erodarea marjelor de profit.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO