Business Hi-Tech

Samsung: în ciuda unei uşoare reveniri în T4, anul fiscal 2014 s-a încheiat într-o notă sumbră

Samsung: în ciuda unei uşoare reveniri în T4, anul...

Autor: Dorian Prodan

08.01.2015, 14:28 150

Anul care tocmai s-a încheiat debutase destul de prost pentru Samsung, compania confruntându-se la acea dată cu scăderi ale vânzărilor şi profiturilor, şi s-a terminat în aceeaşi notă deprimantă. Lansările terminalelor Galaxy Alpha şi Galaxy Note 4 se pare că au mai redresat situaţia în comparaţie cu trimestrul anterior, însă imaginea de ansamblu nu este una deloc plăcută pentru gigantul sud-coreean.

Conform rezultatelor financiare neauditate publicate de către companiei, ultimul trimestru al anului 2014 a adus venituri de 47,3 miliarde de dolari şi profituri de 4,5 miliarde de dolari, aceste performanţe marcând o scădere consistentă de la cele 53,6 miliarde, respectiv 8,3 miliarde înregistrate în aceeaşi perioadă din 2013. Această scădere dramatică a profitului, cumulată cu cele trei trimestre precedente care nici ele nu au fost mai bune, arată că Samsung a obţinut de-a lungul întregului an 2014 un profit de 22,7 miliarde de dolari, cel mai mic din ultimii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO