Business Hi-Tech

Samsung a lansat o tabletă-laptop cu Android şi Windows

Samsung a lansat o tabletă-laptop cu Android şi Windows

Autor: Ştefan Stan

21.06.2013, 15:55 1298

Samsung a lansat un dispozitiv hibrid – o tabletă care funcţionează şi ca laptop şi care are două sisteme de operare: Android şi Windows 8, scrie Business Insider.

Ativ Book Q, tableta-laptop, are un sistem de balamale care ascunde tastatura când dispozitivul este în modul de tabletă, iar când se doreşte schimbarea înapoi la PC, ecranul se prinde asemenea unui laptop.

Dispozitivul este subţire, cu o grosime de numai 14 mm şi o greutate de 1,29 de kg şi are un ecran tactil de 13,3 inci.

Samsung susţine că “Ativ Book Q se adresează unei dorinţe comune printre utilizatorii de PC-uri, şi anume aceea de a putea accesa aplicaţiile de Android pe un PC cu Windows”. Dispozitivul Samsung permite folosirea atât a Windows 8, cât şi a Android Jellybean 4.2.2.

Reprezentanţii Samsung au adăugat că “nu numai că utilizatorii vor avea acces în Google Play, dar vor putea şi să transfere fişiere sau foldere de pe Windows pe Android”.

Continuând în spiritul hibrid, Samsung a confirmat apariţia noului Galaxy S4 Zoom şi apariţia unei camere de fotografiat profesionale, Galaxy NX, care va putea trimite imagini pe reţele mobile 3G sau 4G.

Samsung se află sub presiune să scoată un best-seller. Băncile au tăiat din estimările de profit pentru compania Sud-Coreeană, avertizând că Galaxy S4 poate să nu fie un competitor pentru iPhone 5 atât de redutabil pe cât era anticipat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO