Business Hi-Tech

Samsung a început 2019 cu cea mai mare cotă de pe piaţa de smartphone-uri din România în ultimii ani, de peste 50%

Samsung a început 2019 cu cea mai mare cotă de pe...

Autor: Adrian Seceleanu

26.03.2019, 00:07 849

Gigantul sud-coreean Samsung a înregistrat în luna ia­nuarie o cotă de piaţă de 54% după numărul total de smart­phone-uri vândute în România - cea mai bună po­ziţie înregistrată de companie în ultimii ani, consoli­dân­du-şi astfel poziţia de lider, au declarat pentru ZF mai mul­te surse din industrie, care au acces la aceste informaţii.

Recordul de vânzări al subsidiarei companiei sud-co­re­ene a fost înregistrat în condiţiile în care numărul total de unităţi livrate a rămas unul ridicat, de aproximativ 300.000 de unităţi, iar competiţia de pe piaţă este una acerbă.

Poziţia fără precedent a Samsung se reflectă şi în topul celor mai vândute 25 de smartphone-uri de pe piaţa locală din ianuarie: Samsung este prezentă în top cu 18 terminale, dintre care 8 se află în top 10. Cel mai bine vândute trei smartphone-uri din ianuarie au fost modele din seria de J a Samsung.

Clasamentul general al pieţei a rămas neschimbat: pe locul doi au rămas chinezii de la Huawei, cu o scădere a cotei de piaţă la nivelul lunii ianuarie 2019 sub pragul de 20%, urmaţi de Apple, Nokia şi românii de la Allview.

Compania chineză Huawei a avut în ianuarie 6 modele în topul celor mai vândute smartphone-uri, cel mai bine plasat terminal, pe locul 4, fiind Huawei P20 Lite. De notat este că terminalul Huawei este cel mai scump din top 5 smartphone-uri vândute, realizat după numărul de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO