Business Hi-Tech

Samsung a anunţat un profit operaţional record de 4,7 miliarde de dolari în T3

Autor: Mediafax

27.01.2012, 15:24 247

Grupul sud-coreean Samsung a anunţat un profit operaţional record de 4,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, încheiat în decembrie, al anului fiscal 2011, susţinut de vânzările de smartphone-uri, şi va investi în acest an 22 miliarde de dolari pentru în producţia de cipuri şi ecrane plate.

Samsung, cea mai mare companie IT din lume după venituri, se află într-o competiţie strânsă cu Apple pe piaţa smartphone-urilor. Samsung a depăşit Apple în trimestrul al treilea la producţia de smartphone-uri, însă compania americană a redobândit primul loc în trimestrul al patrulea, cu vânzări record de 37,04 milioane de iPhone-uri, potrivit Reuters.

Grupul sud-coreean nu a furnizat date proprii privind volumul vânzărilor pe acest segment, dar firma de analiză Strategy Analytics a estimat 36,5 milioane de smartphone-uri vândute pentru Samsung în octombrie-decembrie. Pe locul al treilea se află Nokia, cu 19,6 milioane de unităţi.

Divizia telecom a înregistrat un profit record de 2,64 miliarde de woni (2,35 miliarde de dolari) în trimestrul octombrie-decembrie, ca urmare a vânzărilor în urcare ale gamei de smartphone-uri Galaxy.

"Lupta celor două mari puteri pe piaţa smartphone-urilor, Apple împotriva Samsung, va continua. Piaţa va creşte în acest an şi se va extinde către modele mai ieftine, accesibile mai multor consumatori", a spus Baik Jae-yer, manager de fond la Korea Investment Management, cu investiţii în acţiuni Samsung.

Profitul operaţional de 5.300 de miliarde de woni al Samsung (4,72 miliarde de dolari) a fost în linie cu estimări prezentate de grup anterior şi a depăşit precedentul record de 5.000 de miliarde de woni din trimestrul al doilea ala nului 2010.

Samsung va creşte investiţiile în acest an cu 9%, la 25.000 de miliarde de woni (circa 22 miliarde de dolari), fonduri de 15.000 miliarde de woni fiind destinate diviziei de cipuri, 6.600 miliarde de woni celei de ecrane plate, iar restul extinderii capacităţii de producţie din afara Coreii de Sud şi dezvoltării de noi centre pentru cercetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO