Business Hi-Tech

Rusia deschide proceduri civile împotriva giganţilor Facebook şi Twitter pentru că nu au explicat cum se vor conforma legislaţiei naţionale

Rusia deschide proceduri civile împotriva giganţilor...

Autor: Bianca Pavaluca

21.01.2019, 13:28 92

Roskomnadzor, Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, a anunţat luni că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook şi Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislaţiei naţionale, relatează agenţia Interfax.

Roskomnadzor s-a sesizat deoarece companiile nu au oferit explicaţii privind modul în care se vor conforma legislaţiei în vigoare din Rusia, care prevede că toate serverele de stocare a datelor personale ale cetăţenilor ruşi trebuie să fie localizate pe teritoriul Rusiei.

Directorul agenţiei Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că cele două companii au la dispoziţie o lună pentru a oferi informaţiile cerute. În caz contrar, se vor lua măsuri legale împotriva lor.

Administraţia de la Moscova a introdus legi dure în ceea ce priveşte internetul. Autorităţile au cerut unor motoare de căutare să elimine unele rezultate ale căutărilor, serviciile de mesagerie au fost nevoite să ofere cheile de decriptare Serviciului de Securitate, iar reţelele de socializare au fost condiţionate să stocheze datele personale ale cetăţenilor doar pe teritoriul Rusiei.

Momentan, singurele sancţiuni pe care autorităţile le pot impune sunt amenzile sau blocarea serviciului online pe teritoriul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO