Business Hi-Tech

Rusia ameninţă cu sancţiuni simetrice împotriva Statelor Unite

Rusia ameninţă cu sancţiuni simetrice împotriva...

Autor: Mihai Draghici

11.07.2017, 15:18 146

"Analizăm posibilitatea unor măsuri specifice. Nu cred că trebuie discutate public (...). Dar situaţia este revoltătoare. Cred că este ruşinos că o ţară mare precum Statele Unite, promotor al drepturilor omului, lasă situaţia nerezolvată", a precizat Lavrov.

Avertismentul Rusiei intervine la doar câteva zile după ce preşedintele Vladimir Putin a avut prima întrevedere cu omologul său american, Donald Trump.

La sfârşitul anului 2016, Administraţia Barack Obama a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial care a avut ca rezultat victoria lui Donald Trump. Fosta Administraţie de la Washington a dispus expulzarea a 35 de angajaţi ai Ambasadei Rusiei şi ai Consulatului rus din San Francisco, precum şi închiderea a două proprietăţi ale statului rus din statele New York şi Maryland.

Răbdarea Rusiei se apropie de sfârşit în legătură cu decizia Statelor Unite de a pune sub sechestru proprietăţi diplomatice ruse, a avertizat recent Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO