Business Hi-Tech

Romtelecom, Crescendo şi Avnet au implementat o soluţie pentru îmbunătăţirea infrastructurii IT la KMG (Rompetrol)

Romtelecom, Crescendo şi Avnet au implementat o soluţie...

Autor: Ioana Nita

15.07.2014, 00:00 396

Romtelecom, Crescendo şi Avnet Technology Solutions au implementat sistemul integrat Vblok, furnizat de compania americană Virtual Computing Environment (VCE), în cadrul grupului petrolier KMG International (Rompetrol) pentru îmbunătăţirea infrastructurii de IT. Un sistem integrat de infrastructură de IT presupune integrarea serverelor, a soluţiilor de stocare şi a echipamentelor hardware pentru reţea pentru a oferi o infrastructură partajată de calcul. Sistemul Vblok integrează tehnologia de calcul şi de reţea furnizată de Cisco, soluţiile de stocare şi de protecţie a datelor de la EMC şi soluţiile de virtualizare şi de management al virtualizării de la Vmware.

„Pe infrastructura de IT precedentă, analizele tehnice au arătat limitări la nivelul capacităţii de stocare, un grad redus de utilizare a puterii de procesare şi a memoriei, precum şi creşterea timpilor de răspuns. Am înţeles că este necesară o transformare completă a mediului IT pentru atingerea obiectivelor de business şi gestionarea creşterii exponenţiale a volumului de date, dar şi pentru eliminarea oricăror riscuri potenţiale de întreruperi“, a declarat Marcel Chiriac, director de IT în cadrul KMG International.

Sistemul Vblok va fi utilizat într-o infrastructură de tip cloud privat prin intermediul căreia KMG International va rula aplicaţii precum Microsoft Exchange, Group Business Intelligence, Terminal Automation System, CRM şi SAP. Compania americană VCE are o echipă de vânzări la Viena care acoperă regiunea şi operează în România prin intermediul partenerilor Romtelecom, Crescendo, Frontal, S&T, Accenture, Kapsch şi Avnet Technology Solutions.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO