Business Hi-Tech

Romtelecom aduce Google Apps pentru ClickNet

02.09.2008, 20:26 43

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, va oferi platforma integrata de aplicatii Google Apps abonatilor serviciului de acces la internet ClickNet, in urma unui parteneriat incheiat cu compania americana Google, operatorul celui mai popular motor de cautare pe internet.
"Utilizatorii de e-mail Romtelecom-ClickNet vor beneficia de toate avantajele oferite de Platforma Google Apps, cum ar fi capacitatea de stocare a inbox-ului de peste 7.000 MB (7 GB), posibilitatea de a atasa fisiere cu marime de pana la 20 MB, acces mobil facil, interfata intuitiva in limba romana si filtre spam recunoscute international", au declarat oficialii Romtelecom.
Utilizatorii vor avea acces si la alte aplicatii Google incluse in platforma, precum serviciul de mesagerie instantanee Google Talk, un calendar electronic cu notificare prin SMS si aplicatii online de tip Microsoft Office (procesare text, prezentari, tabele).
Accesul direct de pe telefonul mobil este posibil printr-o aplicatie software (Java) ce poate fi descarcata gratuit de pe site-ul m.google.com/a sau prin intermediul unui browser web pentru telefonul mobil.
ClickNet este serviciul de acces in banda larga Romtelecom, bazat pe tehnologia ADSL. Lansat in urma cu trei ani, serviciul ClickNet avea peste 500.000 de clienti la finele lunii iunie. Romtelecom a intrat puternic pe piata serviciilor internet tarziu, cand RCS&RDS se distantase deja in pozitia de lider, a inceput sa promoveze acest business agresiv incepand de anul trecut, dupa ce compania si-a schimbat integral echipa de top management.
In decembrie 2006, cand RCS&RDS avea o jumatate de milion de clienti pe serviciile internet, Romtelecom nu avea nici o suta de mii. In luna martie a acestui an, Romtelecom avea 450.000 de clienti ClickNet, in timp ce RCS&RDS avea la finele lunii iunie circa 800.000.
Romtelecom este concurata pe aceasta piata si de jucatori precum UPC, al doilea mare operator de cablu de pe piata locala. UPC avea la finele lunii iunie aproximativ 220.000 de clienti pe serviciile de acces la internet.
Obiectivul Romtelecom este de a avea, la finele acestui an, circa 700.000 de utilizatori pentru serviciul ClickNet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO