Business Hi-Tech

RomTelecom a taiat firele Logic Telecom. Cauza: datorii de 1,8 mil. dolari

31.07.2003, 00:00 316



RomTelecom a deconectat firma Logic Telecom de la reteaua sa de telecomunicatii, din cauza datoriilor acumulate in ultimii doi ani de aceasta companie, in valoare de circa 1,8 milioane de dolari, a anuntat ieri operatorului de telefonie fixa.



"Logic Telecom s-a sustras in mod repetat de la respectarea programelor de reesalonare la care s-a angajat. In ciuda eforturilor RomTelecom de a convinge Logic Telecom ca trebuie sa-si onoreze angajamentele, aceasta a preferat sa ignore aproape toate somatiile de plata", afirma oficili ai RomTelecom.



De asemenea, operatorul de telefonie fixa arata ca, dupa mai multe incercari esuate de vanzare a companiei, Logic Telecom si-a gasit un nou proprietar, care insa nu a reusit sa vina cu o propunere rezonabila de plata a datoriei restante.



"In realitate, ca dovada a bunavointei sale in gasirea unei solutii reciproc acceptabile, precum si in interesul evitarii intreruperii serviciului pentru clientii Logic Telecom, RomTelecom a cerut firmei sa se oblige sa achite factura lunii curente, adica 120.000 de dolari. Logic Telecom nu a platit, iar RomTelecom a fost informat de catre noul actionar ca acesta nu stie cand vor deveni disponibile fonduri suficiente", adauga comunicatul.



"RomTelecom regreta dificultatile cu care se confrunta clientii Logic Telecom in activitatea lor. Cu toate aceastea, trebuie inteles ca singurul vinovat de aceasta situatie este Logic Telecom, pentru ca firma a tot incasat bani de la clientii sai, dar in acelasi timp si-a neglijat obligatiile contractuale fata de RomTelecom", se mai arata in comunicat.



La randul sau, Logic Telecom a trimis clientilor sai un comunicat in care arata ca "RomTelecom ne-a intrerupt toate circuitele si liniile telefonice inchiriate de la aceasta societate, intrerupere unilaterala si fara somatie prealabila". "Toate acestea s-au intamplat pe parcursul desfasurarii negocierilor de catre noul actionar al Logic Telecom (a carui structura a fost modificata in data de (8.07.2003)", se mai spune in document. Logic Telecom este specializata pe transmisii de date. Mircea si Cristiana Herastrau, noii directori ai companiei - care au venit in locul fostului manager Traian Stanescu, au indicat ca noul actionariat al companiei este format din "persoane juridice", pe care nu a dorit sa le nominalizeze. Cristiana Herastrau, director comercial, a spus ca printre actualii clienti, afectati de decizia RomTelecom, se afla institutii de stat si banci. Logic Telecom a asigurat intr-o vreme si transmisiile de date de pe piata de capital.. In aprilie 1996, compania a inglobat MoldPac, o firma de telecomunicatii din Republica Moldova. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO