Business Hi-Tech

Românii vor să cucerească lumea: Dezvoltatorul de jocuri video Amber, cu sediul la Bucureşti, deschide un studio în Guadalajara (Mexic), după ce anul trecut a inaugurat un centru la Botoşani

Românii vor să cucerească lumea: Dezvoltatorul de...

Autor: Cristina Bellu

11.02.2020, 11:39 362

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber a deschis un studio în Guadalajara (Mexic) specializat pe servicii de game development, cu un focus iniţial pe testare (QA) şi artă, acesta fiind al cincilea centru al companiei, după cel deschis anul trecut la Botoşani, şi care numără în prezent peste 30 de testeri şi test leaders.

”Deschiderea unui nou studio în Mexic va permite Amber să-şi extindă businessul în proiecte internationale de dezvoltare si publishing şi să aibă acces la noi pieţe şi parteneriate”, explică Mihai Pohonţu, CEO Amber.

Biroul din Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experienţă de peste 16 ani, care va implementa strategia de dezvoltarea a noului studio. Procesul de recrutare a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri şi artişti specializaţi în User Interface, animaţie 2D şi 3D.

Guadalajara este al doilea oraş ca mărime din Mexic şi este cunoscut pentru comunitatea vibrantă de game developeri. Amber Mexic îşi va desfăşura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ ce aduce laolaltă numeroase companii internaţionale care aleg să investească în Guadalajura, văzut ca un Silicon Valley al Mexicului.

Dezvoltatorul vrea ca până la finalul anului să depăşească 500 de angajaţi în birourile pe care le deţine în România, SUA şi Mexic.

“Amber îşi doreşte să devină o agenţie creativă de referinţă pentru industria dezvoltatoare de jocuri video prin furnizarea de servicii premium de către cele 5 birouri din România, Statele Unite şi acum, Mexic”, adaugă Mihai Pohonţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO