Business Hi-Tech

Românii mai au mai puţin de 2 săptămâni pentru a folosi voucherele din Programul Rabla pentru Electrocasnice

Românii mai au mai puţin de 2 săptămâni pentru a...

Autor: Alexandru Nanu

03.06.2019, 09:15 1140

La sfârşitul lunii mai, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat solicitările celor 73.769 de persoane fizice care s-au înscris în Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, pentru un număr de 124.018 vouchere, conform unui comunicat de presă al AFM.

Astfel, persoanele fizice pot utiliza voucherele la comercianţii validaţi în termenul de valabilitate, respectiv până la data de 15.06.2019, inclusiv.

Persoanle care nu vor folosi voucherele până la data de 15 iunie nu le vor mai putea utiliza ultetrior, deoarece acestea se vor anula şi sumele rezultate în urma anulării se vor reporta.

Începând cu data de 17.06.2019, sumele aferente voucherelor neutilizate vor deveni disponibile pentru noi înscrieri, scrie în comunicatul AFM.

Bugetul alocat Programului Rabla pentru Electrocasnice 2019 a fost de 40 milioane lei.

În primele două ore de la lansarea Programului Rabla pentru Electrocasnice au fost rezervate vouchere în valoare de 15 milioane de lei, înformează Administraţia Fondului pentru Mediu.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii aprobaţi se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Potrivit Ghidului, finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;
i) 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO