Business Hi-Tech

Românii de la Maguay lansează primul ultrabook produs în Europa Centrală şi de Est

Românii de la Maguay lansează primul ultrabook produs în Europa Centrală şi de Est

Autor: Adrian Seceleanu

24.05.2012, 19:00 986

Compania Maguay, un producător local de sisteme de calcul cu afaceri de 14 mil. euro în 2011, a lansat primele sa linie de ultrabook-uri - MyWay, care include mai multe modele cu diferite dimensiuni ale ecranului, la preţuri care pornesc de la 510 dolari (fără TVA).

Varianta de 14 inch a ultrabook-ului, într-o configuraţie care include Windows 7 Ultimate, memorie de 8 GB, unitate de stocare de 320 GB, tehnologie Intel Wireless Display ajunge la un preţ de 920 de dolari (fără TVA), potrivit unei simulări realizate pe pagina web a companiei.

Ultrabook PC-urile MyWay au diagonala între 11 şi 14 inchi şi pot fi configurate conform cerinţelor clienţilor. Spre exemplu, clienţii pot comanda adăugarea a pâna la 8 GB de RAM şi instalarea simultană a două discuri, un HDD clasic, de mare capacitate şi un SSD pentru viteză. Acumulatorul Ultrabook MyWay U1401i asigură o durată de funcţionare de până la 7 ore.

Ultrabook-urile sunt asamblate la sediul Maguay din Bucureşti, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

"Ultrabook MyWay U1401i Maguay este primul ultrabook produs în Europa Centrală şi de Est. Intel încurajează Maguay să distribuie Ultrabook PC-ul MyWay U1401i şi pe alte pieţe din regiune" a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager Intel Corporation.

Întrebaţi de ZF dacă au în vedere să lanseze seria de ultrabook-uri în regiune, oficialii Maguay au răspuns afirmativ, fără a oferi detalii.

Ultrabook-urile, o nouă categorie de computere portabile cu procesoare Intel, care a apărut pe piaţă în bună parte ca urmare a presiunilor făcute de producătorul american de procesoare, se diferenţiază de restul portabilelor cu Windows printr-un set de caracterisici obligatorii, precum un design deosebit, o grosime mai mică de 18 mm, o autonomie a bateriei de cel puţin 5-7 ore, o durată de pornire a sistemului de operare Windows de circa 12 secunde şi o greutate de aproximativ 1,5 kg sau mai mică.

Anul trecut Maguay a vândut 2.100 de computere portabile, având astfel o cotă de 0,4% pe piaţa locală. Maguay a vândut în 2011 şi 10.500 de computere desktop şi 300 de servere, potrivit datelor furnizate ZF de companie.

Compania a lansat şi noi sistemele de gaming, portabile şi desktop pentru jocuri.

Maguay a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 14 milioane euro şi estimează pentru acest an o creştere "uşoară" a veniturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO