Business Hi-Tech

Românii de la Allview au pentru prima oară în ofertă un smartphone cu un preţ de peste 2.000 de lei

Lucian Peticilă, general manager şi acţionar majoritar al Allview:

Ne-am pus întrebarea acum doi ani dacă vom scoate vreun telefon peste 1.000 de lei, apoi am lansat X1 Soul la 1.500 de lei şi ne-am întrebat dacă vom depăşi acest prag. Am depăşit şi acel nivel de preţ cu X2 Soul Pro, iar acum iată că am trecut şi de 2.000 de lei.

Lucian Peticilă, general manager şi acţionar majoritar al Allview: Ne-am pus întrebarea acum doi ani dacă vom scoate vreun telefon peste 1.000 de lei, apoi am lansat X1 Soul la 1.500 de lei şi ne-am întrebat dacă vom depăşi acest prag. Am depăşit şi acel nivel de preţ cu X2 Soul Pro, iar acum iată că am trecut şi de 2.000 de lei.

Autor: Adrian Seceleanu

26.08.2015, 00:08 1813

Compania din Braşov, care a intrat în 2008 pe piaţa de telefoane şi tablete cu modele ieftine, va ataca de acum o zonă de preţ superioară. Avem nevoie de produse care să ne diferenţieze pe piaţă, spune Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al firmei.

Visual Fan, compania bra­şoveană care a ajuns după şapte ani de la intrarea în businessul de telefoane mobile nu­mărul doi pe piaţa locală după numărul de unităţi vândute, a prezentat ieri în Bucureşti primul său smartphone cu un preţ de peste 2.000 de lei, mutare care semnalizează una dintre cele mai importante schimbări de strategie din istoria firmei: atacarea unui eşalon superior din piaţă, unde „rezidenţii“ sunt nume mari precum LG, Huawei sau HTC.

Telefonul prezentat ieri, X2 Soul Xtreme, este un smartphone cu software Google Android şi caracteristici tehnice care îi permit să se revendice în clasa medie a smartphone-urilor - are un preţ de 2.200 de lei. Saltul este unul mare pentru compania braşoveană, care ajunge acum să aibă în ofertă şi telefoane cu 200 de lei, şi unul cu 2.200 de lei, un ecart de neimaginat chiar şi acum doi ani, dar şi în primii ani în acest business, când compania vindea circa 15.000 – 20.000 de mobile pe an, admite Lucian Peticilă, general manager şi acţionar majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO