Business Hi-Tech

Românii de la Allview anunţă tablete cu Android 4.1 Jelly Bean

Românii de la Allview anunţă tablete cu Android 4.1 Jelly Bean

Lucian Peticilă, General Manager Allview

Autor: Adrian Seceleanu

25.09.2012, 19:24 413

Compania românească Visual Fan, care vinde produse electronice sub brandul Allview, va utiliza noua variantă a sistemului de operare Google - Android 4.1 Jelly Bean, pe noul lot de tablete PC lansat de firmă.

"Android 4.1 Jelly Bean va fi disponibil pe noul lot de tablete AllDro 3 Speed DUO, cu display capacitiv de tip IPS şi processor Cortex A9 Dual-Core, la 1,5 GHz, pentru o experienţă de utilizare superioară", a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Allview a lansat în cadrul unui târg care are loc la Koln în Germania şi tableta Alldro Speed DUO, care are un ecran cu o rezoluţie dublă faţă de modelul Alldro Speed.

La nivelul anului trecut, compania Visual Fan care deţine brand-ul Allview a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2,1 milioane de euro şi un profit net de 51.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, faţă de aproape 2,2 mil. euro cifră de afaceri şi 47.000 de euro profit net în 2010.

În cazul tabletelor PC oficialii Allview se aşteaptă ca până la finele acestui an să se atingă o cotă de piaţă de 25%, prin vânzarea a 40.000 de tablete, pe o piaţă totală de 160.000 de unităţi.

În prezent brand-ul Allview este prezent pe cinci-şase pieţe europene printre care Germania, Olanda, Spania, Slovacia şi Rep. Moldova, care reprezintă aproape 10-15% din cifra de afaceri. Cea mai mare piaţă este Germania, urmată de Olanda şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO