Business Hi-Tech

Romanii cheltuiesc anul acesta 25 mil. euro pe turism online

04.06.2008, 20:57 18

Vanzarile online din segmentul de turism si transporturi s-ar putea ridica anul acesta la peste 25 mil. euro, potrivit estimarilor GECAD ePayment, integrator de solutii pentru comertul electronic.
Carmen Sebe, directorul general al companiei, a precizat ca valoarea tranzactiilor online din aceasta industrie a depasit 13 mil. euro in primele cinci luni ale anului, in crestere cu 60% fata de perioada similara din 2007.
Pentru intreg anul 2007, turismul si transporturile au generat venituri de 15,5 mil. euro pe segmentul online, cea mai mare parte a sumei provenind din vanzarile de bilete de avion.
GECAD a implementat de curand sistemul de plati online ePayment in cadrul RAI Asigurari, unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentul asigurarilor de calatorie in strainatate. Sistemul permite utilizatorilor sa incheie si sa plateasca online polite individuale si de grup, iar apoi sa isi tipareasca documentele necesare, fara a fi nevoiti sa se deplaseze la sediul agentiei.
Piata comertului electronic cu plata online prin card bancar a inregistrat o valoare de 35 mil. euro anul trecut, iar oficialii Gecad ePayment estimeaza ca piata se va dubla anul acesta, la 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO