Caută doar în titlu
Business Hi-Tech

Roca X, fondul creat de mai mulţi antreprenori români, şi-a majorat capitalul cu 1,3 mil. euro, până la 4 mil. euro

Roca X, un fond de investiţii care caută start-up-uri din tehnologie din România şi străinătate, parte a Impetum Group, a atras o nouă majorare de capital, ceea ce reconfirmă piaţa tech ca fiind printre sectoarele cele mai eligibile pentru plasamente de capital.

Astfel, capitalul Roca X a crescut de la 2,7 mil. euro până la 4 mil. euro, cu dublarea participaţiei din partea a peste jumătate dintre susţinătorii iniţiali ai proiectului, un procent spectaculos într-o perioadă în care investiţiile sunt reduse la minim.

„În această perioadă când mediul de business are nevoie de recalibrare şi de sprijin, am intensificat colaborarea cu startupurile şi rămânem în contact permanent pentru a anticipa nevoile apărute şi a reacţiona cu soluţii concrete şi utile atunci când acestea au nevoie. Intervenţiile şi ajutorul nostru au fost minimale, pentru că majoritatea companiilor s-au adaptat în viteză situaţiei. Acest comportament agil şi responsabil ne dă încredere că şi în viitorul apropriat startupurile tech se vor mobiliza, se vor replia şi vor privi contextul curent ca pe o oportunitate de creştere şi răsturnare a ierarhiilor”, explică Alexandru Bogdan, Senior Investment Manager Roca X.

Andrei Cionca, fondator Roca X şi CEO Impetum Group, consideră că tehnologia, vitală în dezvoltarea solidă a economiei, a devenit o prioritate pentru că ne ajută să ne recuplăm cu lumea, să nu ne izolăm, aşa încât businessul românesc să funcţioneze în continuare. De aceea coşul investiţional trebuie să conţină întotdeauna şi o parte de tehnologie - deşi multe industrii s-au devalorizat, tehnologia poate deveni pilonul de bază a reconstrucţiei  României în viitor, iar în prezent, are capacitatea să susţină trecerea prin această perioadă neprielnică.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.