Business Hi-Tech

ROCA X a investit circa 1,9 mil. euro în start-up-uri tech anul acesta

Alexandru Bogdan, CEO al ROCA X

Alexandru Bogdan, CEO al ROCA X

Autor: Ioana Nita

18.11.2020, 00:00 141

ROCA X, vehicul investiţional local lansat anul trecut ca parte a Impetum Group, a investit până acum anul acesta aproape 1,9 mil. euro în start-up-uri de tehnologie, majoritatea din România, din care 1,5 mil. euro au mers către finanţarea a opt noi proiecte, iar restul în companii aflate deja în portofoliul său. Din cele opt noi start-up-uri de tehnologie finanţate anul acesta de ROCA X, cinci tranzacţii au fost realizate chiar în perioada pandemiei. 

Printre start-up-urile care au intrat în portofoliul ROCA X de la declanşarea pandemiei şi până în prezent se numără Coda Intelligence (securitate cibernetică), Code of Talent (enterprise software/edutech, Kinderpedia (SaaS/edutech), Humans (Synthetic Media) şi xVision (eHealth/Medtech). Astfel, portofoliul ROCA X a ajuns la un număr total de 17 start-up-uri tech aflate în diferite stadii de dezvoltare. 

„În numai un an şi jumătate, majoritatea companiilor în care ne-am implicat au cunoscut o ascensiune rapidă spre realizarea obiectivelor ambiţioase pe care ni le-am setat. “, a afirmat Alexandru Bogdan, CEO al ROCA X. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO