Business Hi-Tech

Ringhel, companie de software specializat pentru industria de energie electrică şi gaze naturale, vrea să atragă o finanţare de 400.000 de euro prin platforma de crowdfunding Seedblink

Ringhel, companie de software specializat pentru...

Autor: Cristina Bellu

15.07.2020, 10:53 438

Ringhel, o companie de software specializat pentru industria de energie electrică şi gaze naturale, fondată în 2014, a fost listată pe platforma de crowdfunding Seedblink în cadrul unei runde totale de 400.000 de euro la o evaluare premergătoare investiţiei (pre-money valuation) de 6 milioane de euro, din care 300.000 de euro este alocată pentru campania de equity crowdfunding de pe platformă.

Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a accelera dezvoltarea proiectului Procesio, o platformă SaaS în care orice angajat din orice companie, indiferent de domeniul unde activează, poate să creeze aplicaţii pentru a-şi creşte productivitatea, la nivel individual, al departamentului sau organizaţiei, decomprimând astfel departamentul IT. 

”Spre deosebire de campaniile precedente de pe SeedBlink, cu startup-uri inovative aflate la început de drum, în cazul Ringhel vorbim despre o companie validată de piaţă, cu 6 ani de tracţiune şi experienţă în aceeaşi industrie, care lucrează la scalarea unei platforme software de automatizare, cu potenţial global”, spune  Andrei Dudoiu, co-fondator şi CEO al SeedBlink.

Produsul principal dezvoltat de Ringhel şi implementat în 40% dintre furnizorii de energie electrică şi 20% dintre furnizorii de gaze naturale, este o platformă care integrează un software de tip enterprise resource planning (ERP) şi o  soluţie de tip customer relationship management (CRM).

Compania are parteneriate cu peste 50% dintre companiile de furnizare energie electrică din România şi peste 20% din furnizorii de gaze naturale, iar din 2018 şi-a extins activitatea şi în Serbia.

“Ne-am propus să devenim un unicorn. Nu aş putea să spun acum că ne-am propus să îi depăşim pe UiPath, deşi evident <<sky is the limit>>, dar ne-am propus să devenim unicorn. Suntem încrezători în ceea ce facem şi ceea ce le propunem în acest moment investitorilor noştri aduce valoare nu doar lor, nu doar clienţilor noştri actuali, ci întregii lumi. Practic vrem să aducem viitorul în prezent, pentru fiecare angajat al fiecărei companii din lume “, transmite  Mihai Dârzan, fondator şi CEO al Ringhel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO