Business Hi-Tech

Rezolutie profesionista pentru HP Photosmart R707

09.06.2004, 00:00 11



Camera digitala HP Photosmart R707 concureaza deja aparatele profesioniste, oferind o rezolutie de 5,1 megapixeli, capabila sa realizeze coperte pentru cele mai pretentioase reviste.



Compacta si usor de utilizat, camera are carcasa din otel inoxidabil, un atu pentru cei interesati de cumpararea unui astfel de produs. Aspectul asimetric si sistemul de prindere cu valuri (wavestyle) sunt realizate dupa amanuntite studii legate de preferintele utilizatorilor. Camera ofera un zoom combinat de 24x, numai 3X optic, iar 8x manevrabil din imaginea digitala, pentru a putea face fotografii la orice distanta. Inutil de spus ca aceasta camera corecteaza efectul de ochi-rosii creat in general de blit. De asemenea, senzorii aleg luminozitatea perfecta in mod automat, pentru a realiza fotografii perfecte indiferent de lumina de afara. Zece moduri de lucruri sunt setate automat, insa setarile pot fi ajustate si manual atunci cand conditiile de afara nu corespund intocmai modurilor alese de expertii HP. Expertii considera camera excelenta pentru fotografierea de peisaje, ea avand incorporata si o aplicatie care poate determina eventualele erori ce au dus la realizarea unor imagini de o calitate redusa (Image Advise). Practic, daca o poza iese prea intunecata sau prea luminoasa, ghidul iti spune ce sa faci data viitoare ca sa iasa bine. de asemenea, camera permite realizarea de poze in modul "puzzle", pentru peisaje ample, fotografiile fiind apoi aliniate perfect pentru a reproduce o imagine de mari dimensiuni.



Pozele realizate cu HP Photosmart R707 sunt stocate in memoria interna a camerei (32 MB), la aparat putand fi adaugate carduri de memorie Secure Digital (SD) pentru extinderea capacitatii. Pozele pot fi previzionate in timp util pe ecranul cu cristale lichide (LCD) cu diagonala de 1,5 inci. Camera are si o functie noua, care permite suprapunerea a doua fotografii pentru a observa eventualele diferente de incadrare a peisajului. Pozele pot fi realziate in mai multe variante de rezolutie, de la 640x480, mergand pana la 2560x1920, cu patru niveluri de compresie. Camera poate face si mici filme, cu o viteza de 30 de cadre pe secunda, care pot fi salvate in format MPEG-1.



Camera este operata de acumulatori cu Litiu-ion, care pot fi reincarcati cu ajutorul unui adaptor de la priza. Viteza de pornire este de aproape 4 sencunde, aproape de media camerelor digitale, iar fotografiile pot fi facute la o distanta de 3 secunde, de asemenea un rezultat de nivel mediu, spun expertii americani.



Pretul recomandat de HP in magazinele din Romania este de 419 euro, in conditiile in care pretul in SUA (transpus in moneda europeana) ajunge la 285 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO