Business Hi-Tech

Reuniune IT la varf: Microsoft TechNet

04.03.2003, 00:00 19

Peste 1.200 de profesionisti IT si-au confirmat prezenta la intalnirea  Microsoft TechNet, de astazi, de la Sala Nicolae Titulescu, ROMEXPO. Sesiunea este dedicata celor mai noi tehnologii Microsoft, printre care prezentarea in avanpremiera a Windows 2003 Server dar si a altor noutati tehnologice cu precadere destinate afacerilor, cum ar fi abordarea .NET din perspective tehnica si de business.
Filiala Microsoft din Romania s-a remarcat in ultimul an printr-un ritm de crestere mediu anual de 65%. Aceasta dinamica isi are originea si in cresterea semnificativa a afacerilor Microsoft in zona enterprise care a fost anul trecut de 60%, fata de anul anterior. Politica filialei din Romania a gigantului american este aceea de a conlucra cu parteneri interni (un exemplu - Softwin) in derularea unor contracte importante, cum ar fi cel pentru Banca Comerciala Romana sau cel cu Ministerul de Interne,  a explicat ieri Silviu Hotaran, director general Microsoft Romania, unul dintre avantajele imediate fiind dezvoltarea industriei IT pe plan local. La reuniunea profesionistilor IT de astazi va fi prezentat si "road-map"-ul Microsoft pe urmatorii doi ani, in care interoperabilitatea diverselor echipamente si soft-uri este cuvantul de ordine.
"Strategia Microsoft este ca in 5-10 ani sa schimbe in totalitate piata IT prin crearea unor noi oportunitati pentru cei care vor sa intre in tehnologia informatiei; practic se da un nou start tehnologic", a explicat Silviu Hotaran.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO