Business Hi-Tech

Retragerea lui Ballmer de la şefia Microsoft: decizie personală sau hotărârea lui Bill Gates?

Retragerea lui Ballmer de la şefia Microsoft: decizie...
01.09.2013, 20:43 314

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, se va retrage de la conducerea grupului în următoarele 12 luni, după găsirea unui successor, potrivit unui anunţ făcut săptămâna trecută de cel mai mare producător de software la nivel mondial iar vocile rele spun că decizia a fost mai degrabă impusă de către conducerea companiei, scrie Business Insider.

Deşi decizia de retragere pare a fi un strict personală, zvonurile spun că termenul limită fixat pentru plecarea lui Ballmer a fost mutat mult mai devreme, întâi de el şi după de consiliul de administraţie al companiei, format din nouă membri, inclusiv de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, care ocupă şi funcţia de preşedinte al consiliului, scrie AllthingD.com, citat de Business Insider.

Publicaţia mai notează că toţi membri au fost de acord că ar fi mai bine ca Ballmer să plece mai repede. Pentru mult timp s-a vehiculat că Bill Gates este singurul care îl poate concedia pe Steve Ballmer. Cu toate că Bill Gates nu l-a concediat pe Ballmer, nu există însă dovezi că s-ar fi opus plecării acestuia.

Întrebat dacă Gates l-a rugat să rămână sau să plece de la Microsoft, Ballmer a ezitat: “Nu. Adică, Bill..Nu. Bill respectă decizia mea. Vreau să spun că este una dintre acele decizii pe care trebui să o iei singur”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO