Business Hi-Tech

Facebook colaborează cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic

Facebook colaborează cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic

Autor: Anca Dumitrescu

17.02.2013, 14:54 235

Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare la nivel mondial, cu peste un miliard de membri, colaborează cu FBI pentru dovedirea unui atac informatic asupra sa, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Compania a anunţat vineri că luna trecută a fost ţinta "unui atac sofisticat", fără să precizeze de unde a pornit acesta.

Anchetatorii nu au găsit dovezi că datele utilizatorilor ar fi fost compromise, a anunţat Facebook pe site-ul propriu.

Facebook se confruntă deseori cu tentative de creare a unor breşe în securitatea datelor şi are o echipă dedicată detectării şi reacţionării la asfel de atacuri. Compania plăteşte totodată programatori externi care ajută la identificarea actelor ostile.

"De îndată ce am descoperit prezenţa atacului, am remediat toate computerele infectate, am informat autorităţile şi am început o investigaţie de amploare care este în desfăşurare.

Atacul informatic a infectat laptop-uri ale angajaţilor Facebook, atunci când aceştia au vizitat un site al companiei şi a afectat şi alte companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO