Business Hi-Tech

Retea de comunicatii Connex la BCR

28.10.2004, 00:00 20

Compania Mobifon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex, va furniza Bancii Comerciale Romane (BCR) o retea virtuala privata, care va asigura comunicarea intre sediile bancii la nivel national, valoarea initiala a contractului fiind de patru milioane de dolari.
Contractul, care se deruleaza pe o durata de trei ani, a fost atribuit Connex prin licitatie publica, se arata intr-un comunicat al operatorului. Infrastructura de comunicatii va asigura atat servicii de transmisie de date cat si de telefonie, pentru sediul central si cele 300 de sedii BCR din tara.
Operatorul de telecomunicatii va furniza si servicii de instruire pentru specialistii BCR, precum si asistenta tehnica, interventii si monitorizare a retelei.
Potrivit comunicatului, Connex a incheiat peste 1.000 de parteneriate de servicii integrate de comunicatii cu firme din Romania.
MobiFon este o filiala a firmei canadiene Telesystem International Wireless (TIW) Inc. Actionarii principali ai Connex sunt TIW si Vodafone-Marea Britanie.
BCR este cea mai mare banca din Romania, cu active de aproximativ cinci miliarde de euro, la jumatatea acestui an. Profitul net al bancii a insumat, in primul semestru, aproape 90 de milioane de euro.
Principalul actionar al BCR este statul roman, cu o participatie de 36,8%. Restul actiunilor sunt impartite intre BERD si IFC (25% plus doua actiuni), salariatii bancii (8%), SIF Oltenia (6,11%) si celelalte patru SIF-uri, cu cate 6% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO