Business Hi-Tech

Retailerul online evoMAG aşteaptă afaceri cu 40% mai mari în 2018, de 25 mil. euro

Mihai Pătraşcu

Mihai Pătraşcu

Autor: Ioana Nita

13.08.2018, 00:08 812
Compania Evolution Prest Systems, care administrează evoMAG.ro, unul dintre cei mai mari zece retaileri online electro-IT din România, are în plan să-şi majoreze anul acesta afacerile cu aproape 40%, la 25 milioane de euro, după ce anul trecut a fost pentru prima dată când firma a înregistrat o scădere a afacerilor şi pierderi. Acestea au fost cauzate însă de investiţiile făcute de companie în dezvol­tarea şi îmbunătăţirea platformei online, precum şi de schimbări făcute în portofoliul de produse.

„Ţinta de vânzări pentru anul în curs este de 25 de mi­lioa­ne de euro. În prima jumatate a anului am înregistrat o creş­tere de 15% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut“, a de­clarat pentru ZF Mihai Pătraşcu, CEO şi acţionar în cadrul evoMAG.

Anul trecut, Evolution Prest Systems a înregistrat o pier­dere de 0,3 milioane lei la scăderea afacerilor de 2,6%, la 82,4 mil. lei (18 mil. euro). În 2017 evoMAG a scos din portofoliu categorii şi pro­du­se unde concurenţa s-a accentuat, deşi oferta nu era sus­ţi­nută şi de cerere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO