Business Hi-Tech

Retailerul eMag a vândut peste 1,2 milioane de produse în valoare de 433 mil. lei în primele şapte ore de Black Friday. „Vânzările sunt în creştere cu 60 de mil. de lei faţă de anul trecut”

Retailerul eMag a vândut peste 1,2 milioane de produse...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.11.2020, 16:47 236

Retailerul online eMag a vândut peste 1,2 milioane de produse în primele şapte ore de la startul campaniei de Black Friday, înregistrând vânzări de 433 de milioane de lei, în creştere cu 60 de milioane de lei faţă de anul precedent, anunţă compania.

„Românii (...) au plasat comenzi în valoare de 433 milioane de lei, în creştere cu 60 de milioane comparativ cu ediţia anterioară. O noutate a acestui an, reţeaua easybox a preluat un procent semnificativ de 42,7% din comenzi în oraşele în care serviciul este activ”, potrivit eMag.

De asemenea, procentul de plăţi cu cardul a atins nivelul record de 54%, în creştere de la aproape 43% în 2019.

„Românii au adoptat rapid metoda de a face cumpărături online şi am remarcat tendinţe noi în primele ore ale evenimentului: clienţii comandă mai multe produse din categorii diferite şi plătesc preponderent cu cardul. În plus, livrarea la easybox a ajuns modalitatea favorită de livrare”, a spus Tudor Manea, director general al eMag.

Din cele 1,2 milioane de produse vândute, peste 21.500 sunt produse de protecţie, 1.305 sunt servicii medicale, specifice contextului creat de pandemie.

Numărul de selleri (parteneri prezenţi pe eMag Marletplace) care participă la campania de Black Friday a crescut cu 26% anul acesta, faţă de anul precedent, ajungând la circa 6.527. Aceştia au vândut aproximativ 312.513 produse prin eMag Marketplace.

De asemenea, în cele aproximativ şapte ore de când compania a dat startul la campania de Black Friday, eMag a înregistrat peste 8,3 milioane de vizite, din care peste 78% au fost de pe mobil. Conform eMag, peste 63.000 de clienţi sunt noi.

În primele şapte ore de Black Friday, circa 50.314 colete au plecat din depozitul eMag şi au fost predate curierilor. Comenzile din acest an vor fi livrate până pe data de 27 noiembrie, spun reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO