Business Hi-Tech

Rentabilitate peste asteptari la Vodafone

28.05.2003, 00:00 27

Vodafone, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume din punct de vedere al veniturilor, a depasit previziunile referitoare la profitabilitate in anul fiscal 2002/2003 si se declara optimista in privinta rezultatelor din acest an.
Compania britanica a obtinut in anul fiscal incheiat pe 31 martie un profit inainte de plata taxelor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) mai mare cu 26% decat in perioada corespunzatoare a anului trecut.
Pierderea neta inainte de impozite s-a redus la jumatate fata de anul fiscal precedent, de la  13,54 lire sterline la 6,21 miliarde lire sterline.
Rezultatele bune ale Vodafone  se datoreaza in mare parte cresterii veniturilor pe utilizator (ARPU) in Marea Britanie, principala piata a operatorului, dar si a sporirii numarului de abonati cu 11% in trei luni.
La finalul lui martie, Vodafone inregistra 119,7 milioane de abonati, fata de 112,5 milioane de abonati inainte cu trei luni.
Vodafone  detine aproximativ 20% din actiunile operatorului roman de telefonie mobila MobiFon. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO