Business Hi-Tech

RealNetworks ia cu asalt Europa

09.04.2004, 00:00 22

La nici doua saptamani de la decizia Comisiei Europene de a amenda gigantul software Microsoft pentru ca a abuzat de pozitia sa dominanta din piata, rivalii companiei au inceput deja sa curteze companiile de pe batranul continent.
Real Networks, producator multimedia care a realizat un player de muzica si filme care concureaza cu Windows Media Player, a lansat o serie de negocieri cu producatorii de PC-uri prezenti pe piata europeana pentru a include in computere softul sau. Seful RealNetworks, Rob Glaser, a prezentat noua versiune a RealPlayer, care poate recunoaste majoritatea formatelor de fisiere multimedia disponibile pe Internet, inclusiv melodiile vandute online pe site-uri ca iTunes, MSN Music Club sau Sony Connect.
Directorul executiv al RealNetworks a asigurat ca, in ciuda concurentei dure cu Microsoft, vanzarile de playere au crescut constant in ultimul an. "Suntem pe un trend ascendent pentru sase trimestre consecutiv. Este o piata cu un potential de crestere pe termen lung", a precizat el. Compania a avut insa pierderi pe ultimul trimestru din 2003, de 5,3 milioane de dolari, chiar daca incasarile au crescut ajungand la 54,1 milioane $. Glaser a mai spus ca RealNetworks se orienteaza acum spre parteneriate cu producatorii de telefoane mobile, pentru a include softul multimedia in celularele pe care se poate asculta muzica sau viziona filme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO