Business Hi-Tech

realme, producător de smartphone-uri care a ajuns rapid la o cotă 4% din piaţa globală de smartphone-uri, a lansat în România noua sa gamă de terminale, printre care şi un model cu o cameră de 108 megapixeli

realme 8 Pro include un ecran de 6,4 inch cu rezoluţie Full HD, panou Super AMOLED

realme 8 Pro include un ecran de 6,4 inch cu rezoluţie Full HD, panou Super AMOLED

Autor: Adrian Seceleanu

09.04.2021, 17:17 400

realme, producător de smartphone-uri aflat într-o creştere accelerată la nivel global, a lansat în România noile modele de telefoane realme 8 şi realme 8 Pro. “Noua serie realme 8 este cea mai avansată serie pe care producatorul o lansează, având în spate feedback de la milioane de utilizatori care au ales în trecut modele din seriile realme7, 6 sau mai vechi. Noua serie 8 aduce în prim plan camera de 108MP, funcţiile noi de fotografiere şi filmare, dar şi design-ul modern, subţire şi uşor”, conform datelor companiei.

realme 8 Pro este cel mai avansat telefon al companiei care integrează senzorul foto de 108MP HM2 cu dimensiunea de 1/1,52 inch, care poate realiza fotografii la o rezoluţie maximă de 12000 x 9000 pixeli.
“Având o densitate mare de pixeli, senzorul oferă posibilitatea de a mări imaginea altfel decât o fac alte camere foto. Dacă în mod normal apropierea imaginii se realizează folosind lentile optice, noul senzor este capabil să mărească imaginea prin tehnologia In-Sensor Zoom cu până la un 3x zoom. Senzorul foto va folosi doar 12MP mapaţi cu partea mărită a imaginii pentru a genera o imagine clară. Tot procesul este realizat instantaneu datorită procesorului foarte rapid şi a numărului mic de megapixeli. realme 8 Pro poate realiza opt fotografii consecutive de 12MP, folosind ulterior algoritmul de îmbunătăţire a clarităţii pentru a creşte şi mai mult calitatea imaginii”, conform companiei.
realme 8 Pro oferă şi noi moduri de fotografiere/filmare: noul Starry Mode permite fotografierea şi filmarea stelelor de pe cer; modul de fotografiere Tilf-Shift, un alt mod revoluţionar dezvoltat de realme, oferă o perspectivă diferită asupra lumii folosind obiective speciale de tipul Tilt-Shift, întâlnite până acum doar pe echipamentele profesionale şi foarte scumpe.
realme 8 Pro aduce şi un mod rapid de încărcare a bateriei de 4500mAh. Tehnologia proprietară SuperDart Flash Charge oferă o putere de 50W pentru a încărca bateria de la 0 la 100% în 47 de minunte. Eficienţa ridicată de încărcare este de 97% şi oferă 5 protecţii pentru a asigura o bună funcţionare a telefonului şi o durată de viaţă mai mare a bateriei. Activând Super Power Saving Mode, un procent de 5% autonomie poate susţine un apel de 98 de minunte sau 32 de ore de stand-by. 
realme 8 Pro include un ecran de 6,4 inch cu rezoluţie Full HD, panou Super AMOLED, o rată de touch sampling de 180Hz pentru o mai bună experienţă în gaming, dar şi o luminozitate maximă de 1000 nits, oferită doar atunci când razele soarelui bat direct în ecran.
Procesorul folosit este Snapdragon 720G realizat în procesul de fabricaţie de 8nm, oferind o performanţă bună şi un consum redus de energie. Memoria de stocare este de 128GB şi poate fi extinsă cu un card microSD până la 256GB. Memoria RAM este de 6GB sau 8GB. De asemenea, telefonul realme 8 Pro oferă certificare audio Hi-Res pentru sunet de înaltă calitate şi mod dual SIM, dual Stand-By.
Modelul realme 8 păstrează funcţiile foto Tilt-Shift şi Starry Mode, însă oferă o cameră principală de 64MP. De asemenea, bateria de 5000mAh oferă încărcare rapida la 30W cu un timp 0-100% de 65 minute. Procesorul folosit este MediaTek Helio G95, un procesor special gândit pentru gaming, iar memoria oferită este de 4GB RAM Ă 64GB stocare sau 6GB RAM şi 128GB de stocare. Măsoară 7.99mm şi cântăreşte 177 grame.
Tot astăzi, împreună cu cele două telefoane sunt anunţate şi căştile realme Buds Air 2 şi ceasul realme Watch S Pro.
Căştile oferă funcţii precum Active Noice Cancellation, Transparency Mode sau Smart Wear Detection. Datorită drivere-lor de 10mm Hi-Fi Bass Boost, căştile oferă un sunet puternic, bass clar, iar pentru pentru fanii gaming-ului acestea au o latenţă redusă de 88ms Super Low Latency. De asemenea, încărcarea acestora se realizează foarte repede, 10 minute de încărcare fiind suficiente pentru 120 de minute de playback audio. Autonomia declarata este de 25 de ore de playback audio.
Ceasul realme Watch S Pro oferă funcţii importante precum monitorizarea oxigenului din sânge sau măsurarea pulsului. Ceasul oferă semnal dual-sattelite GPS, rezistenţă la apă până la 5ATM  şi oferă o autonomie ridicată de 14 zile
realme 8 şi realme 8 Pro sunt disponibile începând de astăzi la precomandă pe piaţa din România. Cei care aleg să plaseze o precomandă primesc un bonus şi un preţ promoţional în funcţie de modelul ales. Spre exemplu la precomanda realme 8 pro 8GB RAM/128GB stocare - preţul este de 1.399,99 lei şi bonus un model Watch 1 în perioada 9-12 aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO