Business Hi-Tech

RCS&RDS: Avem peste 2 milioane de abonamente la telefonie mobilă doar pe segmentul rezidenţial

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RCS&RDS, anunţă într-o conferinţă de presă numărul de clienţi al RCS&RDS

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RCS&RDS, anunţă într-o conferinţă de presă numărul de clienţi al RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

21.04.2016, 12:09 2535

Compania de cablu RCS&RDS a atins un număr de peste 2 milioane de clienţi cu abonament pentru serviciile sale de telefonie mobilă la finele lunii martie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al operatorului telecom. Cifra este valabilă doar pe segmentul de clienţi rezidenţiali, numărul total de abonaţi fiind mai mare, a spus reprezentantul RCS&RDS.

“Am ajuns la peste 2 milioane de clienţi cu abonament la serviciile Digi Mobil - persoane fizice. Un milon de clienţi persoane fizice au ales abonamentul Digi Optim Nelimitat”, a declarat Popoviciu. El a menţionat că RCS&RDS are aproximativ 25% din piaţa de abonamente de telefonie mobilă pentru persoane fizice.

Pe de altă parte, compania are peste 2,4 milioane de clienţi persoane fizice pentru serviciul de internet mobil, dintre care 700.000 folosesc serviciul prin intermediul modemurilor USB dedicate şi ale altor echipamente dedicate de acest tip.

Datele oficiale anunţate de RCS&RDS confirmă estimarea recentă a ZF că operatorul de cablu a atins sau depăşit pragul de două milioane de clienţi pe acest segment de business, după creşterea explozivă înregistrată în ultimii doi ani de zile.

Cu peste două milioane de abonamente la finele lunii martie a acestui an doar pe segmentul rezidenţial, RCS&RDS este, cel mai probabil, numărul trei pe piaţă ca număr de contracte, înaintea grupului Telekom România.

Grupul Telekom avea la finele lunii decembrie 2015 1,9 milioane de contracte de abonament pentru clienţii rezidenţiali şi business, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar. DT urmează să publice rezultatele financiare şi numărul de clienţi din primul trimestru al acestui an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO