Business Hi-Tech

RCS&RDS are datorii cât Orange şi Vodafone împreună

RCS&RDS are datorii cât Orange şi Vodafone împreună
14.06.2015, 14:25 3088

Cel mai mare profit net a fost obţinut de Orange, iar cea mai mare creştere a numărului de angajaţi a fost înregistrată de RCS&RDS. Datele de la Finanţe arată că pentru jumătate dintre operatori datoriile au crescut anul trecut.

Cele mai mari zece companii din industria locală de comunicaţii au înregistrat anul trecut afaceri de aproximativ 16 mld. lei, iar cei mai mari trei jucători din industrie au rămas aceiaşi ca în ultimii ani: Orange, Vodafone şi Telekom Fix (fostul Romtelecom), arată rezultatele financiare pe 2014 disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Compania de cablu RCS&DS, cel mai mare jucător din telecom controlat de un antreprenor local, a înregistrat o creştere de 10% a cifrei de afaceri şi o pierdere netă de 71 mil. lei. Datoriile companiei de cablu au cres­cut cu aproape 9%, la 4,3 mld. lei (973 mil. euro), conform sursei citate. În 2013 cele mai mari datorii ale unui operator local de telecomunicaţii erau cele ale Telekom Mobil (Cosmote), de 4,9 mld. lei (1,1 mld. euro). Datele financiare ale foştilor operatori Romtelecom şi Cos­mo­te nu sunt însă disponibile pe site-ul Finan­ţelor, iar grupul refuză să facă publice datele raportate autorităţilor din România, astfel că nu există date privind evoluţia profitului net şi a datoriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO