Business Hi-Tech

RCS&RDS anunţă ofensiva pe piaţa de servicii de date 4G. Cel mai agresiv operator telecom a preluat licenţa 4G de la 2K Telecom, firmă controlată de fratele politicianului Sebastian Ghiţă

RCS&RDS anunţă ofensiva pe piaţa de servicii de date...

Autor: Adrian Seceleanu

21.08.2015, 00:00 922

Compania de cablu RCS&RDS, aflată de un an şi jumătate în expansiune puternică pe segmentul de telefonie mobilă, a rezolvat încă una dintre problemele de competitivitate pe care le avea în lupta pentru clienţi cu giganţii Orange, Vodafone şi Telekom, după ce a ajuns la un acord de a "prelua" licenţa 4G în banda de 2.600 MHz a 2K Telecom, firmă deţinută de fratele deputatului Sebastian Ghiţă, mutare ce îi va permite să lanseze servicii de comunicaţii mobile 4G în 25 de oraşe.

„Noua licenţă a companiei în bandă de 2.600 MHz (TDD) a fost dobândită în urmă unui proces de cesiune dintre 2K Telecom şi RCS & RDS, cu acordul Autorităţii Na­ţio­nale pentru Administrare şi Reglemen­ta­re în Comunicăţii (ANCOM)”, conform da­telor co­municate de RCS&RDS, care nu a ofe­rit de­talii financiare privind acest acord. 2K Te­lecom a câştigat această licenţă în anul 2012, la cea mai mare licitaţie de spectru ra­dio din istoria recentă, plătind 6,6 mil. euro. RCS a cumpărat atunci un singur bloc în ban­da de 900 MHz, cu 40 mil. euro, şi nu a li­ci­tat pentru frecvenţe LTE. În total statul a obţi­nut în urma licitaţiei aproape 700 mil. euro.

„Începând de astăzi, 20 august 2015, RCS&RDS este posesorul unei licenţei 4G în bandă de 2.600 MHz (TDD) şi va oferi clienţilor săi noi şi existenţi, fără costuri suplimentare şi la orice tip de abonament, servicii de date 4G în 25 de oraşe din ţară, până la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de până la 150 Mbps“.

„În prima etapă a proiectului, până la finalul lunii septembrie, clienţii Digi Mobil din 12 oraşe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti şi Ploieşti, urmând că până la finalul anului să îşi extindă aria de acoperire în Galaţi, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. În acelaşi timp, compania va continua să îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3 G şi 4G la nivel naţional.”

„Noua licenţă în bandă de 2600 Mhz ne va permite să dezvoltăm în continuare reţeaua de comunicaţii mobile, astfel încât să le oferim clienţilor noştri o mai bună acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiază la orice tip de abonament, la aceleaşi preţuri” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibilă în pachetele Digi Mobil începând cu sfârşitul lunii septembrie când compania va introduce în oferta sa comercială şi terminale compatibile  4G (LTE TDD în banda 38 LTE TD 2600). „Clienţii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărcă aplicaţii, muzică, iar streaming-ul video sau încărcarea fişierelor de mari dimensiuni se vor realiza într-un într-un mod mult mai rapid”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO