Business Hi-Tech

RBC, cel mai mare integrator IT pentru retail din România, vrea să preia Ropeco Bucuresti, companie care comercializează echipamente şi soluţii IT, cu afaceri de 57 mil. lei în 2019. Tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluţii IT pentru industria alimentară şi de retail, intenţionează să preia compania Ropeco Bucuresti, specializată în comercializarea de echipamente şi soluţii IT preponderent în domeniul gestiunii de numerar.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, au transmis miercuri reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Romanian Business Consult a fost înfiinţată în anul 1991. Compania are sediul central în Bucureşti, dar şi filiale în Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, iar în 2014 a deschis o subsidiară şi în Republica Moldova (Chişinău). În anul 2014, RBC a vândut peste 20% din acţiuni către fondul de investiţii suedez Oresa Ventures.

Ropeco Bucuresti comercializează echipamente şi soluţii IT preponderent în domeniul gestiunii de numerar, însă oferă soluţii şi în materia gestiunii materialelor reciclabile, plăţii prin mijloace „cashless” sau a soluţiilor de scanare a codurilor de bare şi a etichetelor.

În 2019, compania a raportat la Ministerul de Finanţe afaceri de 57,5 mil. lei şi profit de 5,4 mil. lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.