Business Hi-Tech

Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom: Companiile au dovedit că sunt conştiente de aceste riscuri şi au luat măsuri. Am observat o creştere a cererii de soluţii de securitate de peste 50% şi estimăm o menţinere a tendinţei anul acesta

Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.05.2021, 13:55 148

În contextul pandemiei care a dus la migrarea angajaţilor spre munca de acasă, cererea pentru soluţii de securitate cibernetică a crescut cu peste 50% pe parcursul anului trecut, iar trendul continuă în aceeaşi direcţie şi anul acesta, a spus Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom, în cadrul videoconferinţei Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.

„Companiile au dovedit că sunt conştiente de aceste riscuri şi au luat măsuri. Am observat o creştere semnificativă a cererii de soluţii de securitate, de peste 50%, şi estimăm o menţinere a tendinţei pe parcursul acestui an. Gradul de superficialitate a scăzut şi avem discuţii mult mai aplicate cu clienţii”, a spus Răzvan Stoica.

 

Alte declaraţii

Factorul uman rămâne un factor de risc, pentru că pericolul vine din neglijenţa sau necunoaşterea celor din interior. Utilizatorii au nevoie să aibă actualizate dispozitivele de pe care lucrează.

Aplicarea regulilor şi procedurilor de lucru în domeniul securităţii poate face diferenţa, pentru că atunci când utilizatorii accesează site-uri necorespunzătoare, dar de interes pe teme medicale, spre exemplu, acestea pot fi periculoase şi pot duce la atacarea dispozitivului de pe care sunt accesarte.

Lipseşte educaţia oamenilor de a evita să apese pe link-uri care ascund un atac cibernetic.

Bugete pleacă de la 100 - 200 - 300 de euro şi pot ajunge până la 10.000 – 15.000 de euro abonament lunar, dar sunt şi sume mai mari. Pe piaţa din România, bugetele pot fi oriunde în această zonă. Ritmul în care vedem deschiderea clienţilor este în creştere, cu respectarea trendului în ultimii ani. O creştere de 25% în ultimul timp. Ca zone putem aminti retail, industria, energie, IT and C, dar şi servicii precum case de avocatură, servicii de media care apelează la soluţii de back up şi desaster recovery.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO