Business Hi-Tech

Răzvan Pîrvu, Ericsson România: La nivel european au început deja implementările de 5G şi vitezele obţinute în Elveţia, Italia sau Germania sunt mai mari, dar depinde de investiţiile operatorilor

Răzvan Pîrvu, Ericsson România: La nivel european au...

Autor: Alex Ciutacu

21.07.2020, 20:19 659

Implementările pe tehnologia 5G la nivel european au început deja, iar unele ţări din vestul Europei înregistrează deja viteze mai mari de transfer, dar nivelul este influenţat de investiţiile pe care sunt dispuşi să le realizeze operatorii de telecom, a declarat Răzvan Pîrvu, head of market area engagement, service line operate, business area nanaged services, Ericsson Romania, în cadrul videoconferinţei ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?, realizată în parteneriat cu casa de avocatură MPR Partners.

„La nivel european au început deja implementările de 5G şi vitezele de transfer obţinute în Elveţia, Italia, Germania, sunt mai mari, dar depinde foarte mult şi de nivelul de investiţii pe care operatorii îl vor face în reţelele 5G şi de facilităţile sau uşurinţa cu care vor putea implementa site-urile, tehnologia şi vor putea acoperi România cu tehnologie 5G”, a explicat Răzvan Pîrvu, Ericsson România, în cadrul evenimentului.

El a menţionat în cadrul intervenţiei că Ericsson îşi doreşte o durată mai lungă de acordare a licenţelor, astfel încât operatorii să fie interesaţi de realizarea investiţiilor. 

„Ceea ce ne dorim este aşa cum s-a mai menţionat: stabilitate şi predictibilitate. Ne dorim să existe o continuitate, o durată mai lungă de acordare a licenţelor, astfel încât investiţiile să fie favorizate şi operatorii să aibă interesul să investească în noua tehnologie şi să menţină şi tehnologiile existente. De asemnea, ne dorim să se clarifice situaţia proprietarilor anumitor operatori din România, astfel încât să existe acel cadru competitiv şi să se poată debloca licitaţia pentru spectru. De asemenea, ne dorim să se ofere o cantitate de spectru suficientă în aşa fel încât operatorii să poată agrega, fie prin combinarea spectrului din 4G cu cel din 5G şi aici Ericsson vine cu capabilităţi pentru utilizare şi de asemenea, poate, în viitor punerea la dispoziţie şi a spectrului din zona de unde milimetrice, care să poată fi pusă la dispoziţia operatorilor ca să extindă capacităţile în zona 5G”, a detaliat reprezentantul Ericsson România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO