Business Hi-Tech

Răzvan Pîrvu, Ericsson: Automatizările ajută la suplinirea lipsei de personal şi oferă o oportunitate celor care doresc să se specializeze în domenii avansate

ZF Digital Summit 19

Răzvan Pîrvu, Ericsson: Automatizările ajută la...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2019, 10:55 406

Automatizările software de tip Robotic Process Automation (RPA) ajută companiile să suplinească lipsa de personal, în contextul în care elimină o mare pondere din componenta umană implicată în activităţile repetitive, şi în acelaşi timp generează o fereastră de oportunitate pentru cei care îşi doresc să îşi îmbunătăţească aptitudinile şi să se specializeze în noua piaţă a automatizărilor, apreciază Răzvan Pîrvu, head of market area engagement – managed services, Ericsson, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„E o necesitate şi pt că lipsa de personal trebuie suplinită, dar este şi o oportunitate pentru cei care doersc să îşi crească nivelul de cunoştinţe, să se specializeze în domeniiile avansate de programare a automatizărilor, de analiză de date, pentru că rămâne nevoia specialiştilor, inginerilor care cunosc ceea ce se întâmplă în reţelele de telecom (n.r: în cazul în care aceasta este industria unde se face automatizarea), şi în reţelele IT, pentru că orice specialist are nevoie de cineva să îi spună ce procese trebuie automatizate şi să verifice dacă automatizările făcute îşi ating scopul”, spune Răzvan Pîrvu.

Ca rezultat, companiile reuşesc să îşi elibereze capacitatea operaţională, ceea ce lasă loc pentru alte activităţi cu valoare adăugată.

„În final, ajung la rezultatul pozitiv de a elibera capacitate operaţională pentru activităţi mai avansate, îndeplinind de asemenea parametrii operaţionali şi de business pentru care au fost programaţi (.n.r: roboţii)”, spune Pîrvu.

Specialistul Ericsson susţine că automatizările din piaţă reprezintă o necesitate, nu doar un trend, iar această idee se aplică şi în piaţa de telecomunicaţii.

„Automatizările sunt o necesitate fără de care nu vom putea supravieţui în anii următori pentru că în domeniul telecomunicaţiilor şi domeniul IT pentru telecomunicaţii, datorită schimbărilor care intervin atât pe noile tehnologii, mutarea tehnologiilor de telecom în cloud şi introducerea 5G-ului, dar şi datorită avansului transferului de date pentru media şi IoT. Traficul de date şi activităţile din centrele de supervizare a reţelelor nu mai pot fi făcute doar prin creşterea numărului de oameni”, adaugă el.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO