Business Hi-Tech

Răzvan Cristea, Microsoft România: Pandemia este nu maraton, nu un sprint. Companiile se întrebau la început dacă angajaţii vor mai fi la fel de productivi, dar acum discutăm despre burnout şi despre echilibrul psihic al angajaţilor

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2021

Răzvan Cristea, Microsoft România: Pandemia este nu...

Autor: Alex Ciutacu

30.09.2021, 14:34 183

Pandemia şi munca de la distanţă au generat iniţial la nivelul companiilor o problemă legată de productivitatea angajaţilor, însă în timp ce aceasta s-a menţinut, prioritatea companiilor ar trebui să fie cea legată de echilibrul psihic al anajaţilor şi adresarea comportamentelor care generează burnout, a explicat Răzvan Cristea, solution specialist – modern work, Microsoft România, în videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2021.

„Când toată lumea a fost trimisă în izolare şi toată lumea lucra remote, companiile nu ştiau la ce să se aştepte, nu ştiau cum o să lucreze angajaţii şi dacă vor mai avea control. Oamenilor din departamentele de HR le era frică cumva ca angajaţii să nu mai fie la fel de productivi. (...) Lucrul ăsta s-a schimbat şi în ultimul an de zile vedem companii care îşi pun întrebarea: nu cumva angajaţii se îndreaptă către un burnout? Mai există echilibrul psihic al angajaţilor?”.

Astfel de întrebări devin din ce în ce mai importante în contextul în care productivitatea angajaţilor a crescut sau chiar a depăşit nivelul dinaintea pandemiei. Pentru a încuraja echilibrul printre angajaţii companiilor şi pentru a reduce riscul de burnout, Microsoft propune soluţia Microsoft Viva, o soluţie pentru experienţa şi implicarea angajaţilor.

„Ne putem uita mai mult la angajat pentru că succesul unei cmpanii vine odată cu bunăstarea angajatului. Atâta timp cât angajatul se simte inclus în comunitate chiar şi în scenariul hibrid, atâta timp cât angajatul se simte productiv şi are la îndemână informaţiile să livreze la nivelul la care se aşteaptă compania, atunci compania se poate asigura că are un succes financiar asigurat şi în perioada următoare”.

Liderii companiilor trebuie să acţioneze în mod proactiv, astfel încât angajatul să nu ajungă la o insatisfacţie, mai ales în contextul în care companiile vânează angajaţii talentaţi în acest moment, pe fondul tendinţei oamenilor de a pleca spre alte locuri de muncă.

Platforma Viva este gândită pe patru piloni: zona de cultură şi comunicare, zona de insights, zona de topics şi zona de learning şi dezvoltare.

„Viitorul muncii este hibrid. Cum facem ca munca hibrid să îi ţină pe oameni să rămână productivi, depinde de noi ca indivizi, manageri şi lideri ai companiilor în care lucrăm”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO