Business Hi-Tech

Răsturnare de situaţie: Trump va fi mai îngăduitor cu gigantul chinez ZTE

Răsturnare de situaţie: Trump va fi mai îngăduitor cu...

Autor: Răzvan Botea

07.06.2018, 16:09 2097

Administraţia Trump a ajuns la o înţelegere pentru a micşora sancţiunile aplicate gigantului din industria high-tech ZTE, a spus secretarul Comerţului Wilbur Ross, citat de Business Insider.

„La aproximativ ora 6.00 AM am încheiat o înţelegere cu ZTE, fapt care a dus la o concluzie care încheie această situaţie”, a spus Ross.

Înţelegerea încheie o perioadă de negocieri intense între SUA şi guvernul din China în privinţa gigantului din telecom.

ZTE va trebui să plătească o amendă de 1 miliard de dolari, să facă schimbări la nivelul executivului şi să permită unei comisii americane să supravegheze activităţile companiei.

SUA a sancţionat iniţial compania chinezească pentru faptul că a vândut echipamente cu componente americane către Iran şi Coreea de Nord, ceea ce a însemnat o încălcare a sancţiunilor aplicate de SUA ţărilor respective. Apoi compania ZTE a primit o lovitură şi mai puternică: i s-a interzis să cumpere echipamente americane.

Având în vedere faptul că ZTE se bazează pe compenentele fabricate în SUA, aceste sancţiuni au lovit puternic, forţând închiderea unor operaţiuni mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO