Business Hi-Tech

Raport Vegacomp Consulting: România are în derulare 594 de proiecte smart city, în 87 de oraşe

Raport Vegacomp Consulting: România are în derulare 594...

Autor: Adrian Seceleanu

29.06.2020, 00:00 261

În România se derulau în luna iunie 594 de iniţiative de tip smart city (aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate), în 87 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 330 de proiecte din 45 de oraşe la nivelul lunii martie 2019, conform unui raport al integratorului de soluţii inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Topul primelor oraşe, în funcţie de numărul de proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate este: Alba Iulia (106), Cluj-Napoca (54), Timişoara (26), Arad (19), Iaşi (19), Braşov (18), Bucureşti – Sector 4 (18), Oradea (17), Sibiu (16), Piatra Neamţ (15). Proiectele Smart City identificate îşi păstrează clasificarea în aceleaşi şase Verticale Smart City - Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living şi Smart Governance, verticale care sunt în concordanţă cu raportările Uniunii Europene. 

„Cum s-a tradus pandemia la nivelul marilor, mediilor şi chiar micilor municipalităţi din România? Cu un pic din toate: elan, retragere, panică, încredere, nervi şi suspiciune. Interacţiunile noastre cu municipalităţile, în demersurile de a realiza acest raport, au însemnat luni de tăcere, respectarea absolut relativă a termenelor legale de răspuns la solicitările de informaţii, şi un hei-rup, pe ultima sută de metri, al unor responsabili care au sesizat poate şi oportunitatea de imagine generată de prezenţa în actualul raport. Am vorbit şi cu primari care ne-au prezentat detaliat strategia Smart City, dar şi cu edili care, dacă i-am suna şi astăzi, ne-ar răspunde tot întrebându-ne ce vrem de la ei”, a declarat Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO