Business Hi-Tech

Radu Constantinescu, cofondatorul Qualitance, preia conducerea companiei de IT de la Mike Parsons, care rămâne în business ca preşedinte al Consiliului Consultativ şi director al subsidiarei din Australia

Radu Constantinescu, CEO Qualitance

Radu Constantinescu, CEO Qualitance

Autor: Cristina Bellu

21.01.2022, 09:23 651

Qualitance, companie românească de inovaţie, tehnologie şi inteligenţă artificială, anunţă că începând cu 20 ianuarie, Radu Constantinescu a preluat responsabilităţile de Chief Executive Officer de la Mike Parsons, care deţine această poziţie din 2020 şi care rămâne alături de companie în calitate de preşedinte al Consiliului Consultativ şi director al subsidiarei Qualitance Australia. 

Radu Constantinescu a fondat şi dezvoltat Qualitance împreună cu Ioan Iacob, fiind de 15 ani în mod continuu în conducerea companiei. De la momentul fondării şi până în prezent, Radu Constantinescu a avut un rol activ în principalele zone de interes ale organizaţiei, atât prin coordonarea operaţiunilor şi activităţilor financiare, cât şi prin implicarea directă în livrarea proiectelor de tehnologie.

Din 2020, Radu Constantinescu deţine rolul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Qualitance, iar în perioada 2020 - 2022 a ocupat funcţia de director general adjunct.

„Preiau această misiune cu buna înţelegere a potenţialului pe care îl putem valorifica în proiecte de transformare digitală pe piaţa locală şi europeană şi cu obiectivul clar de a continua dezvoltarea asumată în faţa investitorilor şi a echipei. Realitatea recentă a accentuat importanţa digitalizării în strategia de business a companiilor, iar parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu succes în verticale precum serviciile financiare, utilităţile şi domeniul tehnologiei reconfirmă valoarea misiunii noastre.”, spune Radu Constantinescu, CEO Qualitance.

Mike Parsons s-a alăturat echipei în 2016, după ce startup-ul său de experience design şi storytelling, LaunchPodium, a fost achiziţionat de către Qualitance. Înainte de a prelua responsabilităţile de CEO în 2020, timp de 4 ani, Mike Parsons a activat ca director de inovaţie şi a avut un impact major asupra identităţii organizaţiei, contribuind direct la dezvoltarea diviziei de inovaţie, consolidarea propriilor metodologii şi framework-uri de lucru, precum şi la extinderea internaţională a companiei.  

„Ultimii doi ani ne-au demonstrat importanţa proximităţii şi necesitatea consolidării rolului de CEO în geografia în care se află cea mai mare parte din echipă şi din business. Sunt încântat să încep acest nou capitol, în care vom continua să construim strategii de produs valoroase pentru clienţii noştri”, completează Mike Parsons, preşedinte al Consiliului Consultativ Qualitance.

Anul trecut, compania a dezvoltat proiecte de transformare digitală cu impact major în strategia unor organizaţii mari precum Banca Transilvania, OMV Petrom sau Raiffeisen Bank, prin eficientizarea interacţiunilor acestora cu clienţii şi proprii angajaţi, iar pe piaţa internaţională a încheiat parteneriate cu brand-uri globale precum News Corp şi Anastasia Beverly Hills.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO