Business Hi-Tech

"Reteaua de bloc" atrage distribuitorii de echipament IT

02.08.2004, 00:00 12

Popularitatea retelelor de cartier, in care sunt conectate calculatoarele celor pasionati de jocuri si Internet (intre patru si cateva sute de utilizatori), a inceput sa atraga in cursa companiile care distribuie echipamente specializate.
Distribuitorul de echipamente IT Genesys, reprezentantul pe piata locala a companiei producatoare de echipament de retea Corega, a anuntat ca lanseaza o oferta speciala pentru "reteaua de bloc". Promotia se adreseaza tuturor companiilor, asociatiilor de bloc si persoanelor fizice care intentioneaza sa realizeze legal o astfel de retea.
Promotia include atat echipamente de retea realizate de japonezi, cat si elementele pasive (cablu, mufe si altele), echipamente UPS pentru serverele de retea, computere pentru cei care nu au inca. In cadrul acestui program, Genesys si partenerii companiei din tara ofera asistenta tehnica gratuita pentru proiectarea retelelor si interconectarea celor exitente deja. Exista de asemenea si facilitati de plata (leasing, rate). Toate aceste reduceri sunt negociate insa de la caz la caz, asa ca doritorii trebuie sa ia legatura cu oficialii companiei.
In acest moment nu exista un studiu independent privind retelele de cartier. Aparute la inceput la nivelul caminelor institutiilor de invatamant specializate in informatica, acest gen de retele s-a extins rapid in special in blocurile in care locuiesc zeci de familii. Exista informatii conform carora unele retele de cartier numara in prezent cateva sute de utilizatori. De asemenea, exista informatii conform carora capii acestor retele negociaza intens termenii de ?interconectare?, pentru a crea structuri de mare amploare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO