Business Hi-Tech

Qualcomm vrea să cumpere NXP cu 44 mld. dolari cât mai repede

Qualcomm vrea să cumpere NXP cu 44 mld. dolari cât mai...

Autor: Ioana Nita

21.02.2018, 00:00 525

Compania americană Qualcomm, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de cipuri la nivel global, vrea să cumpere producătorul olandez de semiconductoare NXP pentru suma de 44 miliarde de dolari cât mai repede posibil, scrie Techcrunch.com. 

Qualcomm a mărit preţul oferit pentru acţiunile NXP, de la 110 do­lari/acţiune la 127,5 dolari/acţiune, după ce acţionarii firmei de origine olandeză au fost dezamăgiţi de oferta iniţială. Un grup de acţionari ai NXP reprezentat de fondul Elliott Management a acceptat deja termenii tranzacţiei.

Compania NXP, prezentă şi pe piaţa locală, produce diferite tipuri de cipuri, iar planul Qualcomm este să atace piaţa auto cu ajutorul acesteia. Compania americană s-a axat până acum pe producţia de cipuri pentru telefoanele care rulează sistemul de operare Android, modemuri şi alte cipuri pentru comunicaţii.

Pe lângă businessul cu semiconductoare, Qualcomm câştigă şi din licenţele pentru patente. Astfel, compania americană este la rândul ei vânată pentru achiziţie de către Broadcom. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO