Business Hi-Tech

Qualcomm ridica previziunile pentru trimestrul in curs

20.09.2004, 00:00 11

Producatorul de echipament telecom Qualcomm, actionar principal al Telemobil (Zapp) prin intermediul Inquam Limited, a anuntat ca rezultatele pe trimestrul in curs (iulie-septembrie) vor fi mai mari decat se anticipase initial.
Oficialii Qualcomm au anuntat ca incasarile vor fi cu 60-62% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 4-5 procente peste incasarile din trimestrul anterior, care au totalizat 1,3 miliarde de dolari. Anterior, se vorbea de o crestere de 57% fata de anul trecut si de 2 procente fata de trimestrul anterior.
Compania si-a bazat previziunile pe cresterea vanzarilor de cipuri pentru telefoanele mobile CDMA (rivalul american al GSM), care vor atinge in acest trimestru 38-39 de milioane de unitati. Pana acum, cifra era anticipata sa atinga maximum 38 de milioane de unitati.
Qualcomm a anuntat insa ca urmeaza sa revizuiasca modul de calculare a taxelor incasate de la producatorii de telefoane mobile CDMA si ca acest lucru ar putea diminua incasarile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO