Business Hi-Tech

Qualcomm construieste o retea fara fir pentru servicii multimedia

03.11.2004, 00:00 19

Compania americana Qualcomm a anuntat ca intentioneaza sa puna la punct in Statele Unite o retea de comunicatii fara fir care va fi utilizata pentru a furniza servicii multimedia (televiziune, filme, muzica, stiri) pentru utilizatorii de echipamente mobile de buzunar.
Qualcomm va folosi o tehnologie wireless in banda de 700 MHz, strategia avand ca scop de fapt cresterea vanzarilor de cipuri si componente pentru echipamente digitale de buzunar, produsul de baza al companiei. Reteaua va fi realizata de MediaFLO, subsidiara din SUA a Qualcomm care s-a specializat in tehnologii wireless. Tehnlogia nu este considerata un concurent pentru reteaua de telefonie mobila sau pentru cele de conectare la Internet fara fir, ci un serviciu complementar, pentru pasionatii multimedia.
Investitia totala pentru a acoperi teritoriul Statelor Unite nu depaseste 800 de milioane de dolari, in conditiile in care operatorii de telefonie mobila investesc miliarde de dolari numai pentru a imbunatati retelele deja existente.
Qualcomm negociaza in prezent cu mai multi operatori, producatori de echipament telecom si producatori de echipamente electronice pentru a implementa aceste tehnologii in parteneriat. Compania americana intentioneaza sa puna i functiune aceasta retea in 2006. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO