Business Hi-Tech

Q-bis Consult a lansat Secrecy MSG, aplicaţia de mesagerie dezvoltată de români care nu salvează date despre utilizatori

Q-bis Consult a lansat Secrecy MSG, aplicaţia de...

Autor: Ioana Nita

25.07.2014, 00:00 398

Compania locală Q-bis Consult, specializată în dezvoltarea de soluţii software pentru mediul de afaceri, a lansat aplicaţia de mesagerie privată Secrecy MSG, care se diferenţiază de restul aplicaţiilor mobile de acest tip prin faptul că asigură integral confidenţialitatea mesajelor trimise. Secrecy MSG nu solicită şi nu înregistrează niciun fel de informaţii despre utilizator.

Înregistrarea utilizatorilor în aplicaţie se face cu un alias, fără nume, e-mail, telefon sau ID, fără a trimite utilizatorilor mesaje de tip „Push”, care solicită de obicei ID-ul telefonului sau al utilizatorului şi fără optiuni de acces la baza de contacte a utilizatorului sau la locaţia acestuia. De asemenea, dezvoltatorul nu creează o bază de date cu detaliile clienţilor săi, care pot fi atât companii cât şi persoane fizice. „Nu am fost interesaţi să culegem informaţii despre utilizatori şi astfel să creăm baze de date tranzacţionabile, aşa cum se întâmplă cu majoritatea aplicaţiilor de mesagerie existente la această oră.

Nu ştim absolut nimic despre clienţii noştri. Şi ca să fim siguri că putem oferi intimitate şi siguranţă în acelaşi timp, am folosit un algoritm de criptare de cel mai înalt nivel, criptarea fiind de tip „END to END” folosind chei publice/private ce generează o cheie unică de criptare de 77 caractere din 94 posibile, fiind astfel imposibil de penetrat (sau aproape imposibil, deşi acest lucru nu a fost dovedit încă)”, a declarat Adrian Pătraşcu, fondatorul Q-bis şi coordonatorul echipei de programatori care au lucrat la dezvoltarea Secrecy. Aplicaţia este în prezent disponibilă pe Google PlayStore şi urmează să fie lansată şi în Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO