Business Hi-Tech

PwC România a asistat Berg Computers, dezvoltator local de software, în vânzarea către Arobs Transilvania. George Ureche, M&A Leader: Sinergiile operaţionale şi complementaritatea celor două companii sunt de natură să genereze valoare pe termen mediu şi lung pentru acţionari şi angajaţi

PwC România a asistat Berg Computers, dezvoltator local...

Autor: Cristina Bellu

22.11.2021, 09:59 240

Echipa de fuziuni şi achiziţii a PwC România a intermediat tranzacţia prin care AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a achiziţionat recent dezvoltatorul local de software Berg Computers, şi a asistat vânzătorul pe tot parcursul procesului.

Echipa a fost coordonată de George Ureche, M&A Leader, şi a acordat asistenţă de la identificarea investitorilor potenţiali şi marketingul oportunităţii de investiţie către aceştia, până la negocierea documentelor tranzacţiei din perspectivă financiară.

“Ne bucurăm să finalizăm această tranzacţie extrem de competitivă cu un cumpărător român şi să contribuim astfel la consolidarea pieţei locale de software sub umbrela unui jucător cu ADN antreprenorial, ale cărui valori şi obiective devin active de portofoliu odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Sinergiile operaţionale şi complementaritatea capabilităţilor tehnice ale celor două companii sunt de natură să genereze valoare pe termen mediu şi lung atât pentru acţionari, cât şi pentru angajaţi”, spune George Ureche.

Procesul tranzacţiei a durat mai bine de jumătate de an şi a fost finalizat săptămâna trecută, odată cu semnarea contractului de vânzare-cumpărare ce presupune exit-ul total al familiei Berg din business-ul Berg Computers, cu continuarea managementului companiei sub conducerea Rodicăi Berg, fost acţionar majoritar.

“Tranzacţia cu Berg Computers a fost în mare măsură facilitată de o echipă de management extrem de bine pregătită din partea vânzătorilor, în care sănătatea business-ului a fost completată de un sistem de raportare şi de monitorizare a performanţei extrem de riguros. Într-o piaţă în care lupta pentru resurse este una acerbă, Rodica Berg a construit un model de business sustenabil şi predictibil”, adaugă Marina Pavel, Senior Manager PwC România.

Echipa de consultanţi implicată în această tranzacţie a fost formată din George Ureche, Director şi M&A Leader, Marina Pavel, Senior Manager şi Marius Brînceanu, Senior Associate.

Cu o istorie de 30 de ani, Berg Computers, fondată şi condusă de familia Berg din Timişoara, este unul dintre cei mai agili dezvoltatori locali de software care au reuşit ca, prin calitatea produselor şi serviciilor oferite şi prin cultura organizaţională riguroasă, să penetreze piaţa extrem de concurenţială a IT-ului românesc şi să deservească un portofoliu impresionant de clienţi. Berg Computers a finalizat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 13 milioane de lei şi un EBITDA de 2,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO