Business Hi-Tech

Protecţia datelor în era muncii hibride. Lecţiile primului an de pandemie. Ovidiu Neghină, Cisco România: Principala provocare este lipsa forţei de muncă în zona de securitate cibernetică, iar asta se vede şi în adopţia şi folosirea soluţiilor dedicate. Companiile vor să devină mai sigure şi să folosească tehnologia, dar avem o problemă în ceea ce priveşte resursa umană

Deficitul de resurse umane din zona de securitate cibernetică repre­zintă pricipala problemă a com­paniilor care în contextul pande­miei încearcă să îmbună­tăţească securi­tatea infrastructu­rilor şi reţe­lelor, având în vedere şi integrarea muncii de la distanţă, a spus Ovidiu Neghină, Cybersecurity Sales Specialist al Cisco România, unul dintre cei mai mari producători de echipamente şi servicii de reţelistică din lume.

”Lipsa de resurse umane este o mare problemă şi asta se vede şi în faptul cum se foloseşte tehnologia. Făcând o comparaţie - se cumpără o maşină care nu prea e folosită, să spunem, în principal din lipsa resurselor umane şi e important să avem servicii de tip managed security response prin care utilizatorii să poată accesa resurse bine pregătite în securitatea cibernetică. Toată lumea e receptivă, toată lumea vrea să devină mai sigură şi să folosească tehnologia dar avem o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, atât în România cât şi la nivel global”,, a spus Ovidiu Neghină în cadrul videoconferinţei Cyberse­curity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibride. Lecţiile primului an de pandemie.

El a adăugat că la nivel global deficitul de forţă de muncă în zona de securitate cibernetică este de aproxi­mativ două milioane de specialişti.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.