Business Hi-Tech

Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie. Vasile Voicu, security solutions manager, Telekom: Dispozitivele personale şi cele de muncă trebuie să respecte aceleaşi reguli pentru a ne apăra de atacurile cibernetice

Vasile Voicu: Un angajat pregătit ar putea face diferenţa între un e-mail care ascunde un atac cibernetic şi un e-mail normal şi astfel poate evita un atac.

Vasile Voicu: Un angajat pregătit ar putea face diferenţa între un e-mail care ascunde un atac cibernetic şi un e-mail normal şi astfel poate evita un atac.

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.09.2021, 00:07 243

„Dacă dispozitivul personal funcţionează mai greu trebuie să iau legătura cu cineva din echipa de IT a companiei şi să accept ca dispozitivul să fie scanat şi problema remediată” „Putem avea partiţii separate pe hard disk, ar trebui să avem accesul la resursele companiei prin VPN securizat, autentificare prin mai muţi paşi – în momentul în care am trecut pe adresa companiei.”

În contextul muncii de la distanţă, trend ce s-a dezvoltat accelerat în urma crizei sanitare, angajaţii trebuie să facă o diferenţă clară între dispozitivele pe care le folosesc pentru a-şi desfăşura activitatea ca salariat şi cele personale, iar toate device-urile folosite trebuie să fie securizate, a spus Vasile Voicu, security solutions manager în cadrul Telekom România, prezent la evenimentul online Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.

„Trebuie făcută diferenţa clară între dispozitivele pe care le folosim pentru a ne relaxa şi a ne simţi bine şi cele pentru muncă. În plus, dispozitivele personale şi cele de muncă trebuie să respecte aceleaşi reguli. Aici vorbim despre reguli minime de securitate pe care trebuie să le respectăm. Sunt şi soluţii automate care pot proteja într-o mare măsură utilizatorul, dar el trebuie să conştientizeze că trebuie să urmeze acel cadru impus de companie”, a spus Vasile Voicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO